peynirli poğaca

Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
-3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 1/2 limon suyu
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 100gr lor peyniri
- istenilen miktarda maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı (poğaçaların üzerine sürmek için)
- çörek otu (poğaçaların üzeri için)

Yapılışı:
Un ve kabartma tozu elenerek çukur bir kaba koyulur. Unun ortası çukur hale getirildikten sonra yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, yumurta ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yaklaşık 10 dk dinlendirilir.
Lor peyniri ve yıkanarak doğranan maydanozlar ayrı bir kapta karıştırılarak poğaçanın içi hazırlanır.
Dinlendirilen hamur yaklaşık 6-7cm çapında (orta boy yumurta olabilir) daire biçiminde 15 adet parçaya bölünür. Her parça yuvarlak olacak şekilde küçük parmağımız kalınlığında açılır. Ortasına peynir ve maydanozlu karışım koyulduktan sonra bohça şeklinde kapatılır ve tekrar yuvarlak biçim verildikten sonra fırın tepsisine koyulur. Diğer hamur parçaları da bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu koyulur.
Önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilen poğaçalar dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok: