muzlu kütük pasta

Muzlu Kütük Pasta

Malzemeler

Keki İçin

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şker
Yarım çay bardağı su
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin

1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta

Islatma Şurubu

Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

---------
1 büyük muz
2 paket çırpılmış toz kremşanti
2 yemek kaşığı damla çikolata



Yapılışı

Krema malzemeleri tencerede sürekli karıştırılarak pişirilr.
Soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
Suyu unu vanilyası çırpılır. Kabartma tozu eklenip en düşük ayarda çırpılır.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt üstüne kekin hamuru yayılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 ile 9 dakika arasında pişirilir.[fırının ayarına göre ayarlanır]
Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bez serilir.
3-4 dakika sonra süt ve şeker karıştırırlır ve kekin üzerine eşit miktarda dökülür.
Pişirdiğimiz krema soğuduktan sonra içine çırptığımız krem şantiden tepeleme 3 yemek kaşığı konup çırpılır.
Islatılmış kekin üzerine sürülür.
Üzerine muz dilimleri ve damla çikolata serpiştirilir.
Kısa tarafından sarılarak rulo yapılır.
Üzerine krem şanti sıvanır.
Çatalla kütük şekli verilir.

Hiç yorum yok: