Pandispanya tarifi

Bu pandispanya tarifini gene benim gibi sitesi olan bir arkadaşımdan öğrendim. Kendisine teşekkür ediyorum.

YOĞUN ÇİKOLATALI PANDİSPANYA
Tek kişilik pastalarda ise, kullandığım çok lezzetli bir pandispanyanın tarifini paylaşmak istiyorum. Bu pandispanyayı özellikle büyük kare bir kalıpta pişirir ve tek kişilik pasta yapımında kullanırsanız sonucundan çok daha memnun kalırsınız;
Gerekli Malzemeler ;
7 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı irish aroma (monin) veya sıvı vanilya
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz kakao - tepeleme ( mabel ve altınmarka önerilir)
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
200 gr küvertur çikolata ( bitter kullandım)
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim.
Yumurta,şeker ve aromamızı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım. Önemli olan şekerin yumurtaların içerisinde erimesidir. Daha sonra sırasıyla çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim. Ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşükten hızlıya homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Dikdörtgen kalıbımızı yağlayalım. İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yakşalaşık 35- 40 dakika pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım. Soğuduktan sonra dikkatlice kalıbımızdan kekimizi çıkaralım.
Tek kişilik pastalardan bu tarif inanılmaz lezzetli ve browni kıvamında oluyor..Kalpli veya yuvarlak büyük kurabiye kalıplarınızla bu pandispanyadan parçalar kesip arasına çikolatalı krema sürüp çok şık pastalar oluşturabilirsiniz..


Hiç yorum yok: