Hamarat Ablada yarışmaya katıldığım Karınca Tatlısı tarifi...

Merhaba, Karınca Tatlısı için gerekli malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı gri haşhaş ( beyaz haşhaş kullanılırsa bu görüntü olmuyor )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ( ben sıvı vanilya kulladım sadece bir iki damla yeterli )
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI :
önce yumurta iyice çırpılır sonra sırası ile şeker ve diğer malzemeler ve en son kabartma tozu konularak çırpılır.Ve yağlanmış tepsiye dökülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Şerbeti bu esnada hazırlamak gerekli çünkü şerbet ve tatlı ılık iken kavuşacak.Üzerine krem şanti sürülebilir ama ben Dr.Oetker Kaymak Tadında Şanti ile süsledim.Afiyet olsun..

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.doğrusu adı çok ilgimi çekti.çokta güzel olmuş.