Pandispanya tarifi

Bu pandispanya tarifini gene benim gibi sitesi olan bir arkadaşımdan öğrendim. Kendisine teşekkür ediyorum.

YOĞUN ÇİKOLATALI PANDİSPANYA
Tek kişilik pastalarda ise, kullandığım çok lezzetli bir pandispanyanın tarifini paylaşmak istiyorum. Bu pandispanyayı özellikle büyük kare bir kalıpta pişirir ve tek kişilik pasta yapımında kullanırsanız sonucundan çok daha memnun kalırsınız;
Gerekli Malzemeler ;
7 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı irish aroma (monin) veya sıvı vanilya
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz kakao - tepeleme ( mabel ve altınmarka önerilir)
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
200 gr küvertur çikolata ( bitter kullandım)
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim.
Yumurta,şeker ve aromamızı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım. Önemli olan şekerin yumurtaların içerisinde erimesidir. Daha sonra sırasıyla çikolatayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim. Ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşükten hızlıya homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Dikdörtgen kalıbımızı yağlayalım. İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yakşalaşık 35- 40 dakika pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım. Soğuduktan sonra dikkatlice kalıbımızdan kekimizi çıkaralım.
Tek kişilik pastalardan bu tarif inanılmaz lezzetli ve browni kıvamında oluyor..Kalpli veya yuvarlak büyük kurabiye kalıplarınızla bu pandispanyadan parçalar kesip arasına çikolatalı krema sürüp çok şık pastalar oluşturabilirsiniz..


Yeşil Fıstıklı Kek

3 yumurta,
3 fincan şeker,
3 kaşık yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
6 fincan un,
1 fincan toz yeşil fıstık,
1 paket kabartma tozu,
1 limonun kabuğunun rendesi,
Üzeri için:
2 bardak süt,
3 kaşık şeker,
3 kaşık mısır nişastası,
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurtayı şekerle iyice çırpıyoruz, yoğurdu, sıvı yağı ekliyoruz, unu ve kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz. En son limon kabuğu rendesini ve fıstığı ekliyoruz çok az karıştırıp sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye döküyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz. Ilıyan kekin üzerine;
Süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya ile yaptığımız muhallepiyi döküyoruz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN….

Çikolatalı Kek

Bu tarif ise çok sorulan, çok merak edilen ve çok merak edilen bir tarifti :) Aslında bu kek benim klasik kek ve pandispanya tarifimin özüdür. Her zaman çok severek yapar ,kullanır ve yerim..
Denemenizi şiddetle öneririm :) Ama özellikle ortası delik bir silikon kalıpta pişirmenizi tavsiye ederim..


EN BOL ÇİKOLATALI KEK

Gerekli Malzemeler ;
4 yumurta (Oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvı krema
100 gr bitter çikolata (benmaride eritilmiş)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 1 parmak az un
½ su bardağı su
3 yemek kaşığı toz kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya veya aroma
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm genişliğinde ki ortası delik silikon kalıbımızı çıkartalım.
Şeker,yumurta ve vanilyayı derin bir çırpma kabında mikser ile çırpalım. Üzerine erimiş çikolatamızı ekleyip tekrar çırpalım. Unu,kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve bir miktar çırptıktan sonra kremamızı ilave edip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Silikon kalıbımıza kek karışımımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Kekin piştiğini içerisine 1 kibrit çöpü batırarak anlayabilirsiniz. Ve çok fazla pişirip sertleştirmemeye dikkat edelim. Bırakın 170 derecede yavaş yavaş pişsin.
Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım ve kalıbımızdan çıkarıp servis tabağımıza koyalım.

Cevizli Kek

Malzemeler

Kek için:

    * 4 yumurta
    * 1 paket vanilya
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 çay bardağı ayçiçek yağı
    * 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 2 su bardağı un
    * 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

    * 1 paket krem şanti
    * 1,5 çay bardağı süt
    * 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    * 200 gr labne peyniri
    * 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yumurtaları, vanilya ve şekeri 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Yağ, ceviz, tarçın ve elenmş un ile kabartma tozumuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

IMG_9541 Kelepçeli kek kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu kalıba aktarıyoruz. Önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 40 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp, kalıptan ayırmadan önce soğumasını bekliyoruz.

Bu arada krem şanti ile sütü katılaşana kadar çırpıyoruz. Başka bir kapta labne peyniri ile pudra şekerini çırpıyoruz. Peynir ve cevizimizi krem şantiye ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.

Hazırladığımız karışımı soğuyan kekimizin üzerine sürüyoruz.

Ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

muzlu kütük pasta

Muzlu Kütük Pasta

Malzemeler

Keki İçin

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şker
Yarım çay bardağı su
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin

1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta

Islatma Şurubu

Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

---------
1 büyük muz
2 paket çırpılmış toz kremşanti
2 yemek kaşığı damla çikolata



Yapılışı

Krema malzemeleri tencerede sürekli karıştırılarak pişirilr.
Soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
Suyu unu vanilyası çırpılır. Kabartma tozu eklenip en düşük ayarda çırpılır.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt üstüne kekin hamuru yayılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 ile 9 dakika arasında pişirilir.[fırının ayarına göre ayarlanır]
Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bez serilir.
3-4 dakika sonra süt ve şeker karıştırırlır ve kekin üzerine eşit miktarda dökülür.
Pişirdiğimiz krema soğuduktan sonra içine çırptığımız krem şantiden tepeleme 3 yemek kaşığı konup çırpılır.
Islatılmış kekin üzerine sürülür.
Üzerine muz dilimleri ve damla çikolata serpiştirilir.
Kısa tarafından sarılarak rulo yapılır.
Üzerine krem şanti sıvanır.
Çatalla kütük şekli verilir.

peynirli poğaca

Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
-3 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 1/2 limon suyu
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 100gr lor peyniri
- istenilen miktarda maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı (poğaçaların üzerine sürmek için)
- çörek otu (poğaçaların üzeri için)

Yapılışı:
Un ve kabartma tozu elenerek çukur bir kaba koyulur. Unun ortası çukur hale getirildikten sonra yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, yumurta ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yaklaşık 10 dk dinlendirilir.
Lor peyniri ve yıkanarak doğranan maydanozlar ayrı bir kapta karıştırılarak poğaçanın içi hazırlanır.
Dinlendirilen hamur yaklaşık 6-7cm çapında (orta boy yumurta olabilir) daire biçiminde 15 adet parçaya bölünür. Her parça yuvarlak olacak şekilde küçük parmağımız kalınlığında açılır. Ortasına peynir ve maydanozlu karışım koyulduktan sonra bohça şeklinde kapatılır ve tekrar yuvarlak biçim verildikten sonra fırın tepsisine koyulur. Diğer hamur parçaları da bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu koyulur.
Önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilen poğaçalar dinlendirildikten sonra servis yapılır.