Tahinli kurabiyeler...

 Gerekli Malzemeler:
1 Yumurta sarısı içine beyazı üzerine 
250 gr. margarin
1 çay bardagı sıvı yağ
1 çay bardagı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un...
İç Malzemesi:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Hamur malzemeleri yoğrularak 2 saat dinlenmeye bırakırılır.Sonra 3 parçaya bölerek açıyoruz.Merdane ile kalın olmayacak şekilde açtıktan sonra üzerine tahin,şeker,ceviz sürerek rulo şeklinde sarıyoruz ve iki parmak kalınlığında keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz.Üzerine yumurta akı sürerek önceden ısılıtmış 180 Derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz...Yapmaya değer...Çok lezzetli....AFİYET OLSUN...


 Ev yapımı simit..İlk defa yaptım tam istediğim gibi olmadı ama lezzeti yerinde bence denemeye değer diyorum..
Gerekli malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt suyu
1 paket toz maya
biraz tuz,su ve susam..
Hamur malzemeri yoğrularak dinlenmeye bırakılır.Sonra simit şeklini verdikten sonra önce su batırılıp sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.Ben çörek otunu çok sevdiğimdem ikisinide karıştırdım zevkinize kalmış..180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..
Sabah kahvaltıları için güzel simitler.. Afiyet olsun...

mayalı poğaca

 Mayalı poğacalar hem çok yumuşak hem çok lezzetli,
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 paket toz maya
1 tutam tuz, 1 tutam şeker..
Alabildiği kadar un..
Bütün malzemeleri yoğurduktan sonra 2 saat dinlenmeye bırakın hamuru.Sonra bu şekil verdim iç malzeme koymadım siz isterseniz değişik şekillerde ve iç malzemeli yapabilirsiniz.Tepsiye yağlı kağıt sererek şekil verdiğiniz poğacaları yerleştirin.Ve yarım saat daha tepside kabarmasını bekleyin.Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin..Afiyet olsun...

muzlu pasta...havuçlu kek...elmalı rulolar...

içi nefis fındık krokanlı keki çikolatalı kreması vanilyalı
süper bir kek ve ortada muhteşem pasta.... .
 Havuçlu ve cevizli kek...Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardaği şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz..
Bir çay kaşığı tarçın...
Mis gibi tarçın havuç ve cevizli bir kek..
Bu lezzeti mutlaka deneyin derim..
Afiyet olsun...
Elmalı,tarçınlı ve fındık kırıkları ile elmalı rulo kurabiyeler..Malzemeler:
3 Kırmızı elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık kırığı..
öncelikler elmalar rendelenir şeker ile suyu çekene kadar pişirilir sonra içine tarçın ve fındık ilave ederek soğumaya bırakılır..
Hamur için malzemeler:
250 gr.margarin ( ben sana hamur işi kullanıyorum )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un...
Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında hazırlayarak biraz dinlendirin.Hamuru 3 parçaya bölerek merdane yardımı ile ilk parçayı açalım biraz ince açarsanız iyi olur ( pişmesi için ) açtığımız hamura soğuması için bıraktığımız fındıklı elma karışımından sürerek rulo şeklinde sararak 2 parmak kalınlığında keserek
 yaglı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.Diğer hamur parçalarınıda aynı şekilde açalım ve tepsiye yerleştirelim..180 derecede 15-20 dakika pişirelim.Fırında çıkınca üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım...Afiyet olsun...

muhallebili kadayıf tatlısı

Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler:
5 su bardagı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
bir kaç parça damla sakızı..
100 gr. kadar tel kadayıf
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker..
Muhallebisini hazırlamadan önce Kadayıfı ince ince kıyıyoruz kakao,sıvı yağ,şeker ile iyice karıştırın ve fırın tepsisinde yerşetirerek biraz kıtır olana kadar fırınlayın.Muhallebesini hazırlayın soğuduktan sonra ikram edeceğiniz tepsiye biraz fırınlanmış kadayıf üzerinede muhallebisini dökün ve tekrar üstüne kadayıf serpin ve 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapın....Afiyet olsun....